Firmanız İçin Sosyal Medyanın Faydaları

Sosyal Medyanın Faydaları | Doğru Kitle Nasıl Seçilir?

Tüketiciler bir ürün veya hizmeti satın almadan önce Google istatistiklerine göre %82 oranında araştırmalarını internet yani arama motorları,sosyal medya,blog ve firma web sitelerinden yapıyorlar.

Değişen koşullarda İnternet ve Dijital Pazarlama firmaların reklam,kampanya&tanıtımlarını yapmaları,marka bilinirliğini arttırmaları, marka algısı yaratmaları,müşteri sadakati oluşturmaları için eşsiz fırsatlar barındırıyor.

Dijital Pazarlamanın Firmalara sunduğu 6 harika faydaya aşağıda sizin için yer verdik;

  • Düşük Maliyetler ile maksimum faydalı,ölçülebilir reklam olanakları.

Müşterilerin Web sitesine Tıklamalarını, Sayfa Beğenilerinin artmasını, Mail kutularındaki rakam artışlarını, Firma sayfa ve profilleri ile iletişime geçme sayılarını, İş yerinize ayak basma sayılarının artışını,Satışlardaki artışları yakından takip edebilir ve ayırdığınız reklam bütçeleri ile ölçebiliriz.

  • Hedef Müşteri Kitlelerine kılını bile kıpırdatmadan ulaşabilme.(Google,Facebook,Foursquare,Linkedin gibi mecralardaki Demografik bilgilerden yararlanma)

Örneğin Ankara’da faaliyet gösteren bir Yabancı Dil Kursumuzun olduğunu varsayalım. Üniversite hazırlık programlarına kayıt almak için Facebook ‘dan 18-24 yaş arasında Ankara’da bulunan Üniversite öğrencilerine Hazırlık Atlama reklam ve kampanyalarını gösterebilir ve nokta atışı yaparak hedeflediğimiz kişilere kolaylıkla ulaşabiliriz)

  • Marka ,Firma Hayranları yaratma.Müşteri sadakati oluşturma.

Harcanılan reklam bütçeleri firmamıza bir kerelik değil, ömürlük fayda sağlayabilir.Yani firma sayfamızı takip eden veya beğenen kişiler ürün&hizmetlerimiz, kampanyalarımız hakkında defalarca ve her an bilgi sahibi olabilirler.

Bir arkadaş gibi markamızı ilgiyle,yakından takip edebilirler.

  • Tüketici Satın Alma Davranışlarına etki ve Satışları Arttırmak.

Örneğin bir buzdolabı ihtiyacımız olduğunu düşünelim ve Google’da buzdolabı aratalım. Daha sonra Facebook ‘a girelim ve X bir markanın buzdolabı kampanyasının arkadaş paylaşımlarımızın arasında karşımıza çıktığını düşünelim.Daha sonra herhangi bir caddede yürürken bu X markanın buzdolabı kampanyası reklamı Foursquare’den tekrar karşımıza çıksın.Sizce davranışımız ne olur ? Hiç olmazsa X markasının dükkanına girmez miyiz ?

  • Çekiliş,Kampanyalar,Etkili ( Yaratıcı,Komik VEYA sosyal sorumluluk taşıyan ) paylaşımlar

İnternet ile Hızlı bir şekilde 100 binlere hatta milyonlara ulaşma fırsatına sahip olabiliriz . WOM denilen, ağızdan ağza pazarlama etkisini yaratabiliriz.Takipçiler; firmamızın veya markamızın paylaşımlarını RT ederek veya Profilinde Paylaşarak kendi çevrelerine reklamlarını yapabilir ve markamızı milyonlara ulaştırabilirler.

  • Müşteri Memnuniyetini Arttırmak

Müşterilerimizin soru,şikayet,önerileri ile yakından ilgilenerek,anında problemlerini çözebilir, müşterilerimizin kalbinde taht kurabiliriz.