Web Sitem Mobil Uyumlumu?

Web Sitem Mobil Uyumlumu? Sorgulama İçin Test Programları

Mobil uyumlu web sitesi lüks olmaktan çıkmış daha çok internette fark edilebilmeniz ve ziyaretçilerinizin size daha kolay ulaşmaları için önemli etken haline gelmiştir.

Google’ın bu konudaki hassasiyeti belli bir süreden bu yana gözlemlenmekte. Google bir yandan kendi alt yapısını en iyi arama sonuçlarını vermesini yönünde geliştirirmeye devam ederken, diğer yandanda interneti dahada iyileştirmek gibi bir takım projeleri de beraberinde yönetiyor.

Web siteleri ve ziyaretçi oranları ile ilgili en iyi istatisliklere sahip olan Google, ziyaretçilerin mobil uyumlu olmayan bir siteden ayrılma oranlarının bir mobil siteye oranla 5 kat daha fazla olduğunu belirtiyor. Bu nedenle eğer internet siteniz mobil uyumlu değilse, sitenizi ziyaret eden 5 ziyaretçiden birini kaçırmakta ve gün geçtikte kaybettiğiniz ziyaretçi sayılarından dolayı web sitenize tarfik alamadığından kapatmak zorunda kalabilirsiniz.

Web Sitem Mobil Uyumlu mu?

Web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını isterseniz kendinizde test edebilirsiniz. Web sitenizi telefonunuz ile açtınızda (iPhone ve Android işletim sistemli cep telefonları veya aynı işletim sistemlerine sahip tabletler) site görüntüsü bilgisayarınızdaki ile aynıysa bu mobil uyumlu değildir.

Bu tarz siteler açıldığında tüm detaylar okunması ve görsellerin gerekenden oldukça küçük ve ziyaretçi açısından kullanımı oldukça zorlaştıran web siteleridir.

Uyumlu olması durumunda ise kullanmış olduğunuz cihaza göre web siteniz kendisini ölçeklendirecek gerek akıllı cep telefonu veya tablet, gerekse bilgisayar ile ziyaret edildiğinde erişilebilirliği en üst düzeyde olacaktır. Böylelikle ziyaretçiler ulaşmak istedikleri içeriğe kolaylıkla ulaşarak web sitenizi rahatça dolaşabilme imkanına sahip olacaklar.

Mobil Uyumluluk Testi

Google 2014’ten beri oldukça ciddi bir şekilde bu konuyu değerlendirmekte ve arama sonuçlarında bu kriterlere uyan web sitelerinin yanına yukarıda testini de yaptığımız gibi “Mobil Uyumlu” ibaresini göstermektedir. Bu kriterlere uyan web sitelerinin arama sonuçlarında diğerlerine oranlar daha üst sırada yer vereceğini belirtmiştir.

Web Site Mobil Uyumluluk Sorgulama

Web siteniz mobil uyumlu mu olup olmadığını aşağıdaki linkten site URL' nizi yazar kontrol edebilirsiniz.

https://search.google.com/test/mobile-friendly?hl=tr