antalya web tasarımBlogWebEn İyi Logo Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

En İyi Logo Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Logo tasarımı bir işletmenin kartviziti diğer bir deyişle dışarıya açılan kapısıdır. Logonuz bu kapıdan dışarıya çıkmanıza izin veriyor mu?

EN İYİ LOGO TASARIMI NASIL OLMALIDIR?

Aynı zamanda dışarıdan müşteri girmesine olanak sağlıyor mu? Daha nice sorulara yanıt aramalıdır kurumsal kimliğiniz(logonuz).

en iyi logo tasarımı nasıl olmalıdır

Kurumsal kimliğiniz olan logonuzu tasarlarken ön araştırma yapılmalıdır. Sektörün rakipleri araştırılmalı ve onlara benzeyecek ya da anımsatacak çizgilerden, renklerden ve sloganlardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

İnternetteki hazır logo tasarımı yapılabilen sitelerden kaçınılmalı özgün çizgilere öncelik verilmelidir. Ne kadar emek harcanırsa ortaya çıkan iş o kadar özgün ve başarılı olacaktır.

Logo hazırlanırken adım adım gidilmeli, taslaklar üzerinde çalışılarak geliştirilmelidir. Bazen aklınızda olanla ortaya çıkan tasarım aynı olmaz. O zaman anlarsınız ki aklınızdan geçen tasarım mükemmel olan ya da sizi yansıtan değildir. Mükemmele giden yolda ağır adımlarla ilerlenmeli sabırla ve olabildiğine geniş düşünerek hareket edilmelidir. Yıllara meydan okuyan logolardan biri de neden sizinki olmasın. Eğer ki logonuzu yaptırıp websitenize koyduysanız web sitem mobil uyumlu mu diye de düşünmüş müydünüz?

İlk intiba önemlidir!

Ne kadar hatırlanmaya değer olduğunu gösterin. Etkileyici bir logo tasarımı ilk görüşte akılda yer etmeli. Kendini hatırlatmalı. Karışık, anlaşılmaz bir logo olarak değil, göz tırmalayan, itici bir logo olarak değil elbette. Karmaşadan uzak, yalın oluşunun yanında çok şey anlatabilmeli. Zamanın ötesine geçebilmeli her dönemde anlatmak istediği anlaşılabilmeli. Belli bir zaman dilimine hapsolmamalı kimliğiniz.

Merak uyandırın!

Ürünleriniz ya da verdiğiniz hizmet hakkında merak uyandırın. Kendinizi ne kadar tanıyorsanız o kadar tanıtabilirsiniz. Önce kendinizi tanıyın ve rakiplerinize olan benzerliklerinizi ortadan kaldırın. Kimselere benzemeyin, kendiniz olun ve taklit etmeyin. Unutmayın ki taklitler aslını yaşatır.

Mesajınız net olsun!

Yaptığınız iş logonuza bakılınca anlaşılabilmeli, sloganınız yaptığınız işle ilgili doğru mesajı vermeli ve belirlediğiniz hedef kitleye hitap edebilmeli. Hedef kitleniz anlaşılmaz olan her şeyden uzak duracak, hoşlanmayacaktır. Anlaşılmak en önemli kuralınız ve yol göstericiniz olsun.

Renk uyumuna dikkat edin!

Gideceğiniz mekana, zamana ve sizi misafir edecek olanlara hoş görünmek için nasıl ki zarif kombinler yapıyorsanız, logonuz da zarafetinizi yansıtmalı. Uyumlu renklere ve arka plana yer verin. Belirlediğiniz hedef kitleye yönelik renkler tercih edin. Alanınızda sizi sönük bırakacak renklerden kaçının. Fark edilmek ve akılda kalmak hedefiniz olsun. Fazla renk seçeneği sunmak göz yorar. Renk sayısını kısıtlı tutarak göze hoş gelen tasarımlar elde edebilirsiniz.

Markanızla uyumlu yazı tipleri tercih edin!

Logonuzun çizgileri ve renkleri kadar markanızı ifade ettiğiniz yazı tipi de önemlidir. Bulunduğunuz sektörün yapısına uygun, yaptığınız işi yansıtmada yardımcı olacak yazı tipleri tercih etmeye dikkat edin. İnce ya da kalın puntolu yazılar markanızla birlikte kullanıldığında ne ifade edecek? Denemekten kaçınmayın. Seçenekler üzerinden gidin. Düz yazı mı yoksa el yazısı mı tercihiniz olacak? Oval hatlı yazı tipleri mi markanızla daha uyumlu yoksa keskin hatları olan yazı tipleri mi? Uygulayın, görün ve karar verin.

Logonuzu nerelerde kullanacağınızı iyi bilin!

Birçok mekan ve materyalde kullanmak üzere logonuzu reklamlarınızda kullanacağınız unutmayın. Promosyon ürünleri ne olursa olsun logonuz uyum sağlamalı ve ahengi bozmamalıdır. Promosyon ürünlerinin yelpazesinin geniş olduğunu bilerek hareket edin. Tabelada logonun nasıl duracağını hayal edin. Sınırları zorlayın ki kurumsal kimliğiniz bir gün sınırlara takılıp kalmasın.