SSL Sertifikası Nedir ? Neden Kullanmalıyım ?

SSL Sertifikası Nedir ? Neden Kullanmalıyım ? Seo İçin Önemi

SSL Sertifikası Nedir ? Neden Kullanmalıyım ? hakında detyalı bilgi, son zamanlarda adını sık duyduğumuz gözde terimlerinden birisidir. SSL’in açılımı Secure Sockets Layer (güvenli giriş katmanı) dır.

SSL, server ile bağlantı adresi ile iletişimi esnasında verilerin şifrelenerek güvenli yapılması işlemidir. En bilinen kullanımı ise, web sitesindeki veri alışverişi esnasında, server ile internet tarayıcısı arasındaki iletişimi şifrelenmesidir.

Herhangi bir içeriğe sahip olan bir web sitesi de dahil olmak üzere internet üzerinden herhangi bir eylem gerçekleştiren kullanıcılar SSL sertifikaları olan sitelere bağlanmayı tercih ederler.

SSL Neden Kullanılmalıdır?

SSL sertifikaları server ile siteye giriş yapan kullanıcı ile web tarayıcısı arasında şifrelenmiş bir iletişim kurarak gizli kalması sağlar. Bütün bilgilerin herhangi bir üçüncü şahıslar tarafından saldırıya uğramadan güvenli bir şekilde ilgili web sitesine erişmesini sağlar. Eğer firmamız Ectasarım tarafından SSL sertifikasına sahip olan bir web siteye sahipseniz web sitenize giriş yapan kullanıcıların kişisel ve gizli bilgileri kesinlikle üçüncü şahıslar ile paylaşılmaz ve sitenizi ziyaret eden kişilerin bilgileri güvende olacağından ziyaretçinin siteyi tercih etme ihtimalide artıracaktır.

SSL kullanılmanın faydası nedir ?

  • Google arama ağında üst sıralara çıkmanızı kolaylaştırır. SEO için önemli bir etkendir.
  • Google Chrome, Firefox gibi tarayıcılarda güvenli olarak işaretlenir.
  • Site trafiğiniz üçüncü şahıslar tarafından kolaylıkla okunmasının önüne geçilmiş olur.
  • Güvenli olduğundan bağlantı trafiğinin artmasına sebep olur.

Not : Web tasarımı yaptığımız tüm müşterilerimize ek ücretler dahilinde SSL kurulumunu gerçekleştirmekteyiz. Sizde web sitesi yaptırmak için teklif almak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.